A la xarxa...

Josep Ferrés (Reagrupament) i Josep Ma. Corominas (CiU)
(Olot, 6-07-2011)

CiU, al govern d'Olot, s'ha desmarcat de l'anterior equip de govern del PSC i ApG amb una política de barris, que ahir, l'alcalde, Josep Maria Corominas, i el regidor Josep Berga, que tindrà una delegació específica, van exposar als presidents de les 21 associacions de veïns de la ciutat. Corominas va insistir que les associacions són preferents en el marc de la proposta electoral de la Ciutat dels Detalls, és a dir, del manteniment del dia a dia als espais públics.

7.634 lectures
On és el debat polític?

En realitat, els parlaments han esdevingut cambres cada dia més opaques. Posen en escena acords i desacords prèviament amanits als despatxos privats de les cúpules dels partits. Sovint són fronts d'anticipació de les pròximes campanyes electorals.

8.306 lectures
i?

Ahir es va fer pública la segona enquesta  -després de la que va encarregar la UOC a finals de 2009- en la qual el sí a la independència guanya de forma clara. I també és la segona vegada en què es posa de manifest la solidesa argumental del sí -amb motivacions democràtiques i econòmiques, sobretot- en contrast amb la fragilitat del no, aferrat a la nostàlgia i a conceptes propis del pensament màgic com "preservar la unitat d'Espanya".

8.158 lectures
La crisi del sistema

El moviment dels indignats  és una gran mala notícia per a Catalunya. El nostre país es debat, no sé si amb gaires forces, entre formar part, amb els sectors econòmics brillants que encara li queden, de l'Europa carolíngia o ser una província d'Espanya. El discurs dels indignats  amenaça d'empènyer-la cap a la segona i el seu moviment eternament cíclic entre l'especulació i el populisme. Tinguem-ho present a l'hora de prendre partit: la seva victòria convertiria una crisi conjuntural en una llarga decadència.

9.242 lectures
Joan Canadell durant un acte de la campanya electoral la tardor passada

La ministra Salgado ens suggereix tornar a apujar impostos quan som, de lluny, la comunitat que té els índexs més alts en IRPF, cèntim sanitari, impost de successions, etc. I tot això en un entorn en el qual cada any cedim a la resta de l'Estat un 10% del nostre PIB, és a dir, uns 20.000 milions d'euros, quan hem d'endeutar-nos en vora 10.000 milions. Algú pot entendre això?

8.376 lectures
Temps perdut

El govern Zapatero ens anuncia ara una retallada del 10% en la despesa dels ministeris. Un anunci fet al juny que no s'aplicarà fins als pressupostos del 2012. No deixa de ser curiós que si des del Ministeri d'Economia es reconeix la necessitat de fer una reducció dràstica dels comptes de l'Estat s'hagi d'esperar sis mesos a fer-ho efectiu

24.925 lectures
Albert Sánchez Piñol

No hi ha ni un català que consideri que Madrid forma part de Catalunya; m'agradaria saber quants dirigents espanyols estarien disposats a permetre que Barcelona deixés de ser Espanya. No hi ha ni un polític català, per independentista que sigui, que no estigui disposat a admetre democràticament el "no", si aquest fos el resultat d'un referèndum d'autodeterminació; no crec que hi hagi ni un parell de polítics espanyols disposats, simplement, a tolerar que el referèndum es convoqui. I a qui s'acusa de nacionalistes? De vegades un té la sensació que hi ha països als quals la història els va treure l'imperi del mapa, però no del cap.

8.763 lectures
Finalment l'Acampadabcn admet el dret d'autodeterminació també pel cas català

A la tercera va la vençuda. Finalment al nou document "Primeres mesures per a una vida digna" de l'Acampadabcn que substitueix el conegut "document de mínims" ja hi consta el text literal que va ser aprovat  diverses vegades per l'assemblea: "Reconeixement del dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català". Finalitza així un procés surrealista digne de serial per a incloure al document dels "indignats" de Barcelona el text aprovat inicialment. El mateix procés d'aprovació assembleari va estar farcit de traves, entrebancs i irregularitats .

7.527 lectures
Documents d'acamapadabcn

Embolica que fa fort. Aquest dijous l'Acampadabcn publicava en català i en castellà el seu document "Primeres mesures per a una vida digna" que substitueix l'antic "document de mínims" dels "indignats" on reconeixia  el dret d'autodeterminació després d'haver mutilat  el text aprovat diverses vegades  amb tota mena d'entrebancs  per la seva mateixa assemblea per eliminar-ne les referències a Catalunya. Durant el matí del divendres, però, ha aparegut penjat al servidor de l'Acampadabcn una versió diferent del mateix document, també en català i en castellà. La diferència és que a la versió catalana sí que hi apareix el text literal que va validar l'assemblea "Reconeixement del dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català", mentre que la versió en castellà continua estant censurat pel redactor del text i hi manca la referència al cas català.

8.222 lectures
Silvio Berlusconi / Foto: La Reppublica

Sense ser tan optimista com alguns analistes italians que parlen ja del despertar cívic i de vents de canvi, el referèndum abrogatiu d'aquest cap de setmana ha portat una brisa molt prometedora. Almenys, demostra que, quan la situació ho requereix, els italians són capaços d'apagar el comandament a distància de la televisió per ocupar-se, encara que sigui uns minuts, de la "cosa pública"

8.442 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament