A la xarxa...

Estan bojos...

De petit, sempre m'havia preguntat quin podia ser el motiu que empenyia Juli Cèsar a l'obsessió per dominar el petit llogarret gal on resistien Astèrix, Obèlix i els seus convilatans. Era un poble de quatre cases, en el qual el sistema econòmic es reduïa a una peixeteria -d'escàs prestigi-, un ferrer no gaire productiu i una pedrera de menhirs.

11.790 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Així la seva desaparició física, que no política ni referencial, ha coincidit amb un fet que no podem deixar de consignar. Els dos partits espanyols principals s’han posat d’acord per esberlar el seu propi consens que va donar lloc a la constitució espanyola del 1978, i contra la qual, en Barrera va lluitar ferotgement. El castell de cartes que es va construir llavors, s’ha col.lapsat.

7.861 lectures

Han marxat un home i un caràcter difícils de comparar. Heribert Barrera no ha pogut superar una embòlia de la qual, inicialment, semblava que se'n sortiria i ha traspassat a l'Hospital de Barcelona. Tenia 94 anys i ha conservat una lucidesa absoluta fins al final dels seus dies. No només això, sinó que ha mantingut el seu compromís cívic i polític fins al darrer moment.

8.772 lectures
El Barça és més que futbol

L'actual Barça ens mostra als catalans quin és el camí que Catalunya hauria de prendre per un dia arribar a ser un model de país de primer ordre mundial tal com ho és ara el Barça en el futbol. Llàstima que mentre no siguem un Estat propi no podrem mai desenvolupar-ho. Haurem de conformar-nos mirant el futbol del Barça per la televisió i per desgràcia, els que vivim a l'exterior només en espanyol perquè TV3 no ens ho deixa veure.

8.366 lectures
Bandera d'Uruguay

URUGUAY 25.08.1825 - Després d'alliberar-se del jou espanyol, va venir la invasió de les tropes portugueses-brasileres. Va ser contra elles que el 25 d'agost de 1825, els patriotes uruguaians van declarar la Independència, si bé aquesta no va ser reconeguda fins tres anys després. El primer president del país va ser Juan Antonio Lavalleja .

8.994 lectures
Alfred Bosch amb Joan Carretero i Ignasi Planas el 10 d'abril

Aquesta mateixa dama va acabar essent nomenada consellera de Justícia al govern dels millors d’Artur Mas, i aleshores es va voler treure l’espina del seu expedient, votant a la consulta de Barcelona. La inversió era genial; la centuriona en cap que ordenava l’atac al poble gal, passava a festejar amb Astèrix i Obèlix. Bé, no passa res, la casa és gran i encara creixerà més.

9.814 lectures
Welcome to Africa, Ministro!

"Welcome to Africa”. Així, d'aquesta manera, es dóna la benvinguda a l'automobilista que arriba a l'alçada de l'Hostal del Rolls, a la Nacional II (de la seva nació, s'entén), encara al terme de Sils i a punt d'arribar al trencant de Caldes de Malavella.

8.167 lectures
Ponç Feliu / Foto: Joan Sabater - El Punt

Ell, un gran poeta, l'altre dia va fer-me una reflexió, elemental i alhora esborronadora: “Per primera vegada a la meva vida penso que l'alternativa independentista –en què mai havia cregut– pot reeixir. Saps per què? Senzillament, perquè no queda cap intel·lectual català que defensi la posició contrària”

8.523 lectures
Aigua en català

El 9 de juliol, durant un sopar en un restaurant de Barcelona, mentre ens preparaven la taula, a la barra vaig demanar una aigua a la cambrera. I ho vaig fer en el meu idioma, el català. "¿Què?", va dir ella. L'hi vaig repetir: "Aigua". I ella va tornar a dir: "¿Què?"

8.501 lectures
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Quedi clar també que no només el senyor Navarro va mentir, els altres dos regidors del grup de la CUP, l'Anna Pujolàs i jo mateix, de Reagrupament –que a més vaig fer la promesa amb un exemplar de la Constitució catalana a la mà–, també vam mentir: no pensem acatar la Constitució Espanyola ni ser lleials a la monarquia borbònica, tot el contrari: les combatrem amb totes les nostres forces.

7.882 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament