A la xarxa...

Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Ha oblidat perquè és independentista i quins són els seus autèntics adversaris, i es limita a atiar la zitzània permanent, submergit en una espiral dantesca de destrucció de tot i de tothom.

8.123 lectures

També és veritat que tots els moviments transformadors i revolucionaris han tingut aquest component naïf i candorós, i que sense el combustible de les il·lusions no s'arriba a la terra promesa i no es deixa enrere la de la submissió. Un dia algú va preguntar al comediògraf, periodista i tertulià de l'Ateneu Albert Llanas: “Vostè que és tan intel·ligent creu en l'altra vida?” Llanas va respondre: “Doncs en quina vol que cregui, en aquesta?”

7.733 lectures
Televisió de Catalunya

Si bé TV3 ha estat líder d'audiències durant la majoria de mesos d'aquest any, la suma de les audiències dels canals espanyols i en espanyol a Catalunya es manté en l'ordre del 80 per cent. Cal recordar-ho un cop més per denunciar la magnitud de la tragèdia que la “immersió” televisiva espanyola a Catalunya.

8.627 lectures
"Honorables. Cartes a la pàtria perduda", un dels darrers títols publicats per l'editorial ACONTRAVENT

Més enllà dels partits polítics nostres que defensen Catalunya i la tenen com prioritària en la seva estratègia política, hi ha un munt de gent que fa país a partir de la seva feina i labor quotidiana. Tothom en coneix; aquests són uns quants exemples.

7.884 lectures
Crònica d'una tarda amb en Quim Torra

12 d’octubre: dia de la Hispanitat. Per més que ens entestem a no celebrar res, que no ho fem, la realitat ens porta a un dia festiu. La secció local d’ERC de Breda decideix aprofitar la data per programar un acte cultural com els que sol fer amb una periodicitat més o menys mensual. Aquesta vegada l’escollit és en Quim Torra, que ens presentarà, a les 7 del vespre, el seu llibre “Honorables”.

8.445 lectures
El suport a la independència segueix creixent i el sí ja supera el no

En la mateixa línia que el CEO del juliol, l'enquesta de GAPS per a l'ARA apunta a un resultat equilibrat però favorable a la independència, en un hipotètic referèndum. Així, un 42% declaren que, si els ho preguntessin, hi votarien a favor, per un 37,7% que ho farien en contra.

7.511 lectures
Hem estat uns suïcides

Una de les característiques de determinats membres de l’anterior govern, el del tripartit, és l’absoluta falta de vergonya. Són, com bé descriu la paraula, uns pocavergonyes. En certa manera recorden el senyor Ruiz Mateos, a qui les seves pífies no l’impedeixen anar pel món orgullós, com si res. No es pot haver portat la Generalitat a la penosa situació actual i fer declaracions pels mitjans de comunicació donant lliçons. En aquest sentit m’ha indignat la intervenció de la que va ser consellera de salut, la senyora Marina Geli.

8.542 lectures
Monument de Rafael de Casanova aquest Onze de setembre / Foto: Equip web Rcat

Fins no fa gaire, les organitzacions independentistes s’havien situat sempre a l’esquerra del mapa polític català, i de vegades, sobretot durant l’anomenada Transició, a l’extrema esquerra. No va ser fins al naixement de Reagrupament que l’independentisme va intentar situar-se en una posició de centralitat i deixar al marge l’eix dreta-esquerra. 

8.789 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Ara bé, la defensa de la política de l’ambigüitat avui, a Catalunya, és la defensa de la política de la complicitat amb Espanya, i per tant, del manteniment de l'status quo, i per tant de la perpetuació de la decadència. És hora que s’accepti aquesta veritat simple i clara. I d’adonar-se, com reconeixia fa poc el president Pujol, que probablement el president Barrera tenia raó en defensar una política de certeses i compromisos.

7.751 lectures
Els miserables

Aquests que veieu fotografiats són Els Miserables. Bé, de fet, són els responsables, però deixeu-me aquesta llicència aprofitant l'estrena teatral, que per cert, només sé que no es fa en català, però no si es fa en espanyol o en anglès... Algú me'n pot informar? El primer miserable, és, sense cap mena de dubte, el senyor Narcís Serra, amo i senyor durant molts anys de la que era la segona caixa de la CAC.

8.239 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament