A la xarxa...

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Tots aquells que hem participat en les últimes i magnífiques manifestacions convocades per l' Assemblea Nacional Catalana hem pogut comprovar que els desitjos mes compartits i els eslògans més corejats  han estat independència i unitat.

391 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

La Historia mai no es repeteix però s’imita molt bé. Hi ha paral•lelismes com el cas de la Restauració i el de la Transició, dos règims parlamentaris de la història recent de l’Estat espanyol que acaben ofegats en un mar de corrupció.

561 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Ha quedat demostrat, a ulls del món, que la demanda d'independència té el suport actiu d'una part molt important dels catalans. Fins i tot una consulta sense cap valor legal ha estat capaç de generar una participació superior als dos milions de ciutadans, sempre amb una actitud pacífica que ha estat àmpliament difosa pels mitjans de comunicació internacionals.

593 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

M’ho deia ahir un amic botiguer que regenta un negoci de fa molt temps al centre de la meva ciutat. Un negoci on una part important de la clientela són gent diem d’edat avançada. La seva observació segurament no és científica, encara que pot tenir quelcom d’empírica o simplement sigui subjectiva.

532 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

Ja fa més de dos anys que, per fer-ho ras i curt, l’independentisme ha sortit de l’armari. Han estat anys durs de crítiques externes i també internes –ja se sap que els botiflers no gasten embuts-. Des de Madrid ens les han dites de tots colors: insolidaris, feixistes, nazis, tanoques, innocents,... 

588 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Els primers balanços dels presidents i dels governs democràtics se solen fer als 100 dies de mandat. Franklin D. Roosevelt va iniciar aquesta tradició quan, després d'aconseguir la presidència al març del 1933, va voler demostrar la capacitat que tenia per canviar el panorama polític, econòmic i social dels Estats Units en aquest breu període de temps en què una nova legitimitat electoral genera més poder i influència.

822 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Com era de preveure, un referèndum no s’ha pogut celebrar. Com era de preveure, el mandat d’organitzar-ho d’un Parlament democràtic no s’ha respectat per part de l’Estat espanyol. Ara hem d’obtenir un mandat del Parlament democràtic per a declarar la voluntat de ser un nació en el món occidental.

577 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Vam començar junts, hem arribat fins aquí junts i ho hem d’acabar junts. Fora de l’acord nacional no hi ha vida. I ho afirmo després d’haver combatut els pactes de CiU amb el PP, i els d’ERC amb el PSC del Tripartit. La unitat dels catalans que volen la independència és la clau de volta d’aquest procés.

811 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Els manuals de ciència política diuen que la història de la desobediència civil té el seu origen quan un ciutadà de Massachusetts, Henry David Thoreau, es va negar a pagar els seus impostos perquè s’oposava a l’esclavitud legal i habitual en el seu país i també perquè  s’oposava a la guerra amb Mèxic. 

1.029 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Dimarts passat el president Artur Mas va exposar el seu full de ruta per al post 9-N, i demà Oriol Junqueras també solemnitzarà la seva proposta independentista al Palau de Congressos de Catalunya. En una setmana tots dos polítics han volgut formalitzar la ratificació del seu lideratge particular: Mas com a líder de Catalunya i Junqueras com a líder de l'independentisme català.

900 lectures

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament