A la xarxa...

Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"En aquestes properes setmanes caldrà prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc", deia ahir Artur Mas en el missatge de Cap d'Any. Aquesta és la clau. Cal arriscar i cal fer-ho ara perquè, en cas contrari, Catalunya tendirà a desaparèixer de l'agenda internacional.

759 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

És cert que Podemos va obtenir diputats al Parlament Europeu. Vull dir que es tracta d’un partit que ha passat per una determinada forma d’urnes. Però no entenc per què aquí l’anomenen “Podem”, fins i tot quan es tracta d’aquest partit fora de Catalunya, com ara Euskadi.

1.670 lectures
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

La Catalunya del post 9-N està assistint a un seguit d'esdeveniments que cal analitzar-los amb molta atenció. Abans de fer-ho, però, cal partir de la base que la consulta va ser un èxit absolut, sobretot amb un impacte internacional que, naturalment, s´ha intentat minimitzar des de posicions espanyolistes.

886 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Ara no recordo exactament qui ho va dir, però era quelcom així: “el més perillós del món és un idiota, bàsicament perquè són molts i voten i poden donar el poder als que governen”. Aquesta “idiotització” és comuna en tota la Humanitat, però en la nostra entranyable Mediterrània té manifestacions particulars.

607 lectures
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Quan un poble assumeix el repte d'esdevenir sobirà mitjançant un procediment genuïnament democràtic, és impossible del tot d'evitar-ho. Fins i tot diria que si hi ha la temptació de recórrer a mesures autoritàries, tampoc se'n sortirà. Tard o d'hora el repte tornarà a plantejar-se.

727 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Tots aquells que hem participat en les últimes i magnífiques manifestacions convocades per l' Assemblea Nacional Catalana hem pogut comprovar que els desitjos mes compartits i els eslògans més corejats  han estat independència i unitat.

436 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

La Historia mai no es repeteix però s’imita molt bé. Hi ha paral•lelismes com el cas de la Restauració i el de la Transició, dos règims parlamentaris de la història recent de l’Estat espanyol que acaben ofegats en un mar de corrupció.

630 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Ha quedat demostrat, a ulls del món, que la demanda d'independència té el suport actiu d'una part molt important dels catalans. Fins i tot una consulta sense cap valor legal ha estat capaç de generar una participació superior als dos milions de ciutadans, sempre amb una actitud pacífica que ha estat àmpliament difosa pels mitjans de comunicació internacionals.

649 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

M’ho deia ahir un amic botiguer que regenta un negoci de fa molt temps al centre de la meva ciutat. Un negoci on una part important de la clientela són gent diem d’edat avançada. La seva observació segurament no és científica, encara que pot tenir quelcom d’empírica o simplement sigui subjectiva.

575 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

Ja fa més de dos anys que, per fer-ho ras i curt, l’independentisme ha sortit de l’armari. Han estat anys durs de crítiques externes i també internes –ja se sap que els botiflers no gasten embuts-. Des de Madrid ens les han dites de tots colors: insolidaris, feixistes, nazis, tanoques, innocents,... 

635 lectures

L'enquesta

Quina opció prefereixes pel 27S?
 Llista unitària de la societat civil sense partits
 Llista unitària de partits
 Llistes separades
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament