A la xarxa...

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Com més a prop estem de poder comptar-nos, és a dir de poder votar sense que, de moment, ens impugnin la votació i ens portin primer al Tribunal Constitucional i, després, vés a saber a on... més nervis hi ha entre els qui no volen precisament que ens puguem comptar. Tan fàcil i tan democràtic com és arreu del món civilitzat!. Votar per comptar-se. Pura democràcia.

657 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

L’altre dia en algunes xarxes i en alguns mitjans es va aixecar certa polseguera arrel d’un acte a Barcelona d’Ada Colau. Es tractava d’un acte en el que el reclam, l’estrella convidada, era el Gran Woyming. En un moment determinat Ada Colau es va fer una “selfie” amb un Iphone darrer model. 

835 lectures
President de Reagrupament
Ignasi Planas
President de Reagrupament

Isaiah Berlin: “Les persones no poden ser lliures si són pobres, desgraciades i tenen una educació deficient”. 

La crisi està servint d’excusa perfecte per augmentar les taxes universitàries, ajornar la inversió en equipaments socioculturals o evitar mesures que conciliïn la vida laboral i familiar.

656 lectures
Diuen, diuen, diuen

Escriuen, escriuen, escriuen . Seguint la tònica de la comissió d’investigació on tot el que es “diu” pel país fa que els nostres poc preparats parlamentaris preguntin als protagonistes, voldria fer explícit altres coses que també es “diuen” i “s’escriuen”. En tertúlies, llibres-crònica del procés, articles i "off-the-record" surten explicacions de perquè ERC no ha volgut pactar amb el president i prefereix afeblir-lo a les eleccions, enduent-se pel mig el procés.

882 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Ahir, en una parada de llibres, vaig fer una estranya associació d’idees. Vaig tenir a les mans el llibre “Aquellos Hombres Grises – El batallón 101 y la solución final en Polonia-“. A la portada es veu uns somrients soldats alemanys que estan conduint un grup de civils jueus”. El seu somriure contrasta amb la cara que posen els deportats; una barreja d’espant i de no entendre res.

635 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Tot semblava indicar que després del 9-N l'independentisme català estava en caiguda lliure i a la vora de la depressió. Enquestes més o menys solvents, columnistes i tertulians de tota mena, informacions i editorials amb diversos graus de tendenciositat i líders polítics unionistes proclamaven als quatre vents la baixada del suflé independentista

1.593 lectures
Sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques
Salvador Cardús
Sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques

En un article de principis del desembre passat, Parlem dels indecisos? , sostenia que era poc encertat fiar l’èxit de la independència a la capacitat de convèncer uns pocs centenars de milers de catalans suposadament indecisos.

1.612 lectures
Sor Camats i la processionària del pi

Fa setmanes que s’observa l’actitud del tot acomplexada que viu ICV-EUiA en relació a Podemos i que ja ha dut a questes forces a renunciar a la seva representació a Barcelona en favor de la franquiciada de Pablo Iglesias, AdaColau. Aquest gir fa pocs dies va tenir el seu colofó vergonyant en l’assemblea en la que ICV va renunciar a qualsevol ambició sobiranista.

1.347 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Deixeu-me que comenci pel principi, com és normal. El passat Plenari de Sant Martí, que tècnicament és el darrer d’aquesta legislatura, va començar amb un emotiu minut de silenci en honor a Manuel Martínez

921 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Es possible que el Procés s’esgoti? Podrà remuntar el sotrac dels darrers mesos? Es posaran d’acord els partits sobiranistes amb el full de ruta? Es guanyaran les eleccions del setembre? Seran considerades plebiscitàries per la comunitat internacional? Les podem considerar plebiscitaris amb la concurrència de tants partits a favor com en contra i amb diferències substancials als seus programes?...

1.029 lectures

L'enquesta

Què en penseu que Carles Puigdemont sigui el nou President de la Generalitat?
 És positiu, accelerarà el procés
 El fet que no ho encapçali Artur Mas ho pot perjudicar
 El procés no té marxa enrere independentment de qui ho encapçali
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament