A la xarxa...

Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Els manuals de ciència política diuen que la història de la desobediència civil té el seu origen quan un ciutadà de Massachusetts, Henry David Thoreau, es va negar a pagar els seus impostos perquè s’oposava a l’esclavitud legal i habitual en el seu país i també perquè  s’oposava a la guerra amb Mèxic. 

967 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Dimarts passat el president Artur Mas va exposar el seu full de ruta per al post 9-N, i demà Oriol Junqueras també solemnitzarà la seva proposta independentista al Palau de Congressos de Catalunya. En una setmana tots dos polítics han volgut formalitzar la ratificació del seu lideratge particular: Mas com a líder de Catalunya i Junqueras com a líder de l'independentisme català.

813 lectures
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Segons el pensament estratègic, tan important com guanyar batalles, és saber-ne explotar els seus efectes posteriors. És a dir, no només cal derrotar l'enemic físicament, sinó també políticament, per obtenir el que realment es vol. Això és el que no han entès mai els espanyols. I per això la història els ha anat com els ha anat.

554 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Al llarg dels últims anys, uns dos milions de persones han compartit tota mena de mobilitzacions, amb lemes conjunts i a través de les mateixes entitats socials.

476 lectures
Els 10 "No és normal" d'Artur Mas
  1. 1. No és normal que en un país surtin cada any un milió i mig de persones pel cap baix a manifestar-se;
  2. 2. no és normal que en un país un procés participatiu fet en condicions precàries aplegui dos milions tres-centes cinquanta-mil persones a les urnes;
  3. 3. no és normal que un país que ha votat un Estatut en referèndum vegi com un àrbitre parcial el retalla injustament;
875 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Cito l'episodi històric de Fuenteovejuna  perquè, estic segura que el president del govern espanyol el té ben present en la seva memòria com un dels moments àlgids de la història d'Espanya. Tot un poble contra la injustícia d'uns pocs, tot un poble afrontant junts  la responsabilitat col·lectiva.

712 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Avui es compleixen 40 anys de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Montserrat. Entorn de la figura de Jordi Pujol es va estructurar un moviment polític que, en un intent d'ocupar l'espai ideològic del “centreesquerra”, va definir alguns objectius com “l'economia al servei del poble”, “l'alliberament nacional i de classe”, “els principis del socialisme de base” o “l'autogestió i el cooperativisme”.

733 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Des de diumenge, un nou partit s'ha convertit en el líder polític de Catalunya. Mai ningú en aquest país no havia aconseguit gairebé 1,9 milions de vots en els darrers 30 anys. El resultat és excepcional, en un moment excepcional, aconseguit a pesar d'unes condicions excepcionals (excepcionalment miserables) i fa excepcionals les portes que obre.

840 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"Fora de la legalitat ja no estem parlant de democràcia", acostuma a dir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. Doncs bé, ara tenen una bona oportunitat d'aplicar la normativa internacional i extraditar a l'Argentina la púrria franquista que els reclama la Interpol.

563 lectures
Punt de no-retorn

Diumenge, com tots els matins de diumenges electorals del món, votaré per la independència. Fa 300 anys que esperem aquest dia. Hem anat falcant etapes. Passant pantalles. I ara ve una de les més decisives: creuar el punt de no-retorn.

731 lectures

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament