A la xarxa...

Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Si limitem el procés als seus components jurídics, ètics, i ens omplim la boca de legitimitats i tot el que penja, probablement serem elogiats des d'una perspectiva cívica. Però el que realment compta, és saber no com ha de ser un procés cap a la transició nacional, sinó com és de debò. Sovint aquesta dualitat, diferencia la ciència jurídica, que tracta del primer, de la ciència política, que tracta del segon. I és important aquest matís, perquè el més decisiu de tot, és que finalment el guanyem.

6.708 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

Resulta que la senyora Chacón ha respost a l’insult del paio aquest de la Marca España dient que els seus mots inciten els fanatismes. No diu que a la gent no se la insulta. Ni que és un xenòfob –mot tant estimat per l’esquerra d’estètica populista que la Chacón representa-. No senyor. Resulta que si l’insult no estimulés el fanatisme, ja li estaria bé. Mira que bonica la Carmencita!

8.096 lectures
Facin política, senyors

Parlar, negociar, votar. És la lliçó que Cameron li va donar a Rajoy. Però el president ni parla, ni negocia, ni té intenció de deixar votar. I, no obstant això, els efectes d'instal·lar-se permanentment en el "no passa res", a l'espera que el sobiranisme s'esgoti, poden ser demolidors. Estem davant d'un problema de reconeixement. I cada dia que passa hi ha més ciutadans catalans que se senten menyspreats.

7.470 lectures
Profecia autocomplerta

Durant l'últim tram del curs polític que estem concloent ha aparegut un nou llibre del prestigiós col·lega Borja de Riquer: Alfonso XIII y Cambó. La monarquía y el catalanismo político  (RBA). Es tracta d'un text oportú -que no oportunista- i extremadament suggerent.

7.882 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

El 28 de juny de 2010, Espanya ens va dir que no érem una nació en una sentència del Tribunal Constitucional d’España contra l’Estatut d’Autonomia. Quatre anys després, el 2014, els catalans hem de votar a les urnes si volem ser una nació sobirana o no.Votar abans o després d’una proclamació unilateral d’independència, òbviament.

7.432 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Com més internacional i global esdevingui Catalunya, més senzilla o més suau serà la transició cap a la independència. Els interessos internacionals actuaran com una camisa de força que evitarà que els espanyols vulguin castigar l’economia catalana.

7.947 lectures
Ferran Requejo
Ferran Requejo
Catedràtic de la UPF

La proposta del PSOE no és federal. Simplement. S'utilitza més la paraula que el concepte i no es mostren coneixements sòlids del funcionament de les democràcies federals més avançades o descentralitzades del món, especialment les de caràcter plurinacional. Més aviat, en termes generals, es manté la lògica de l'estat de les autonomies actual

7.165 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Ara, quan a l'altre costat de l'Ebre comencen a adonar-se que el moviment independentista no és una foguerada que s'acabarà ben aviat, ara, quan comencen a adonar-se que als catalans ja no els alimenten molles perquè volen el pa sencer, encara tibaran més la corda, encara ens ho faran passar més malament.

6.398 lectures
Digui ‘treinta y tres’

I parlant de fer-se entendre. Sabeu què deia, l'informe en català?: 'Sembla observar-se col·lecció preuterina en contacte amb histerorràfia.' Home, si no ets del ram, la retòrica et pot sonar a rus septentrional, però si tens un negoci de metges, algun detallet deus agafar, oi que sí? Doncs resulta que no.

6.653 lectures
Eugeni Casanova
Eugeni Casanova
Periodista

Ja no es mostren tan segurs d'ells mateixos. Ja comencen a dubtar de l'estratègia. El diari El País cridava en un editorial el dia 14 passat a dialogar i negociar amb Catalunya. És una actitud inèdita, perquè fins ara s'havia limitat a fer igual que La Razón  o El Mundo : amenaces, constitució, amenaces, constitució... El 'diario global en español', far del progressisme a occident, rectifica després d'haver vist com alguns teòrics de l'espanyolisme advertien des de les pàgines del diari mateix que el dret de votar 'és un argument imbatible'.

6.142 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament