A la xarxa...

Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Proposar a aquestes alçades de la pel·lícula una tercera via només es pot fer des de la ignorància del passat recent o des de la mala fe per enrarir el procés obert a Catalunya. En el cas d’Unió o el PSOE de Catalunya no es pot al·legar desconeixement de la estratègia feta fins ara dels successius governs de la Generalitat, doncs, ambdós han estat protagonistes. Per tant, hauríem de sospitar que aquest plantejament es fa des de la mala fe de voler enterbolir i endarrerir el procés.

6.605 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

El món sap que podem ser independents si ens ho proposem. Més encara. No fan més que esperar que fem el pas, ni que sigui per acabar amb la incertesa que suposa la situació actual. Ara bé, cal tenir clar que ningú farà res per nosaltres.Ningú no ens alliberarà de la tirania espanyola, de l’espoli econòmic ni de la marginació lingüísticocultural. 

8.582 lectures
Bombardegin Barcelona

Bombardegin Barcelona. Que de debò que l'ambient ja és irrespirable. Que ara a sobre hi ha qui pretén anar-se'n d'Espanya sense marxar d'Europa. Una cosa tan absurda com militar al PP abans de presidir el Tribunal Constitucional per posar-se a jutjar la independència dels altres. Impensable, ¿oi?

6.790 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Dolçament acomboiats pel franquisme, com a bons progres, van decidir matar els pares i fer la revolució, encara que la factura la seguissin pagant les mamàs, d’esquena dels papàs. Allò va ser un trencament apoteòsic: barbes, viatges a l’estranger, el marxisme, bandera roja, Che Guevara i Vargas Llosa.

6.778 lectures
Un de la majoria silenciosa

Però, ¿sap què passa, apreciada vicepresidenta? Que si algú em dóna motius per canviar d’opinió, aquests són vostès, que amb la seva actitud s’han convertit en la màquina més bèstia de fer independentistes. Des que governen, no han perdut ni un sol minut a intentar entendre el que passa aquí. A vegades tinc la sensació que són vostès els primers interessats que Catalunya s’independitzi. Si realment volen escoltar la «majoria silenciosa», deixin-la votar.

6.170 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Quin és el següent pas? Al marge que jo penso que els espanyols mai s’avindran a acceptar la consulta, el següent pas és anunciar en les properes hores la data de la celebració de la consulta i naturalment, el redactat de la pregunta, que ha de ser tan clar que només deixi marge a dues respostes: “sí” o “no”. Una pregunta del tipus: “Vol que Catalunya sigui un estat independent?”. O per l’estil. I punt. La data ha de ser quant abans millor, i sempre al llarg de l’any 2014.

6.424 lectures
La força d'un poble

 Ho hem dit ben alt i ben clar, hem dit el que volem, el que pretenem: ja saben que volem exercir el dret d'autodeterminació. Volem que parlin les urnes, són les que millor poden expressar el sentir d'un poble; si això no és possible acceptarem qualsevol altra via democràtica i pacífica. Si se'ns tanca una porta cal obrir-ne immediatament una altra. Saben que no rebaixarem les nostres il·lusions ni les nostres expectatives; per què ho hauríem de fer? Si el futur és a les nostres mans.

5.786 lectures
La qüestió catalana (editorial del Financial Times)

Es tracta de pobles amb una identitat profundament arrelada que es remunta segles. L'Espanya democràtica els va donar poders reals, però per tal d'apaivagar els nacionalistes espanyols, es va atorgar alguna forma d'autogovern a 15 altres regions. Això va crear una bombolla financera insostenible per als interessos locals a tot el país, sense abordar de ple els drets històrics de catalans o bascos.

6.653 lectures
Una imatge de la gegantina manifestació de l'any passat

Sortim al carrer perquè reivindiquem poder decidir el nostre futur. No podem continuar formant part del món, com a catalans, si no som lliures per decidir el nostre destí. La restrictiva interpretació de l'Estatut vigent, que ja va néixer  mort i les successives interpretacions que n'han fet els diferents tribunals, ho deixen ben clar.

5.985 lectures
Una escena de L'auca del Born, escrita i dirigida per Jordi Casanovas

Quaranta-dos minuts d’auca se’ns fan molt curts, aspecte sempre positiu en teatre, i serveixen de tret de sortida d’un espai finalment recuperat per a Barcelona. Encara que Televisió de Catalunya emetrà l’Auca del Born , els recomano que hi vagin vostès mateixos, i visquin en la seva pròpia pell aquesta experiència arqueològica, històrica i teatral. L’entrada costa només dos euros i la recaptació anirà destinada a dues entitats socials del barri de la Ribera.

5.942 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament