A la xarxa...

Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

En el ple de l’Ajuntament de Girona del mes de setembre, el grup de la CUP+Reagrupament va presentar una moció que també s’ha presentat en altres consistoris dels Països Catalans denominada Querella Argentina, que es va presentar el 14 d’abril de 2010 en un jutjat de Buenos Aires, i en la qual s’acusava l’Estat espanyol dels delictes de genocidi i crims de lesa humanitat comesos durant la dictadura franquista entre els anys 1936 i 1977.

6.998 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Totes aquestes raons fan important l'entrada d'ERC al Govern,  un cop s'hagi definit data i pregunta. Implica el punt de no retorn, la reversió definitiva al poble català de la decisió política a través d'una majoria d'unió democràtica. I aquell dia Lara, vostè i jo adquirirem la màxima condició política, és a dir, la de ciutadans amb idèntica capacitat per decidir.

6.398 lectures
Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Amb motiu del 50è aniversari de la seva composició, amb permís del gran Bob Dylan, proposo una traducció una mica adaptada de la seva cançó, «Don't think twice, it's alright». Espero que se'n faci càrrec i em sabrà perdonar, Mr. Zimmerman.

6.061 lectures
Trencar el silenci

Diumenge a la nit –ja durant la matinada d'aquest dilluns– vaig desvetllar-me espantat, no em podia creure que em comencessin a arribar missatges via twitter acusant-me de ser l'instigador d'una agressió produïda la tarda del 12-O a Barcelona. Primer va ser un tuit , després un altre  (casualment provinents dels perfils oficials dels organitzadors de la manifestació feixista a Montjuïc) i poc després van arribar els insults i les amenaces.

7.132 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

ERC i CiU han de deixar-se estar del pensament a curt termini i obrir-se de mires. Reagrupament sempre ha mantingut un missatge fonamental pels temps que vivim, unitat entre els sobiranistes per sortir d’aquest atzucac on Espanya ens ha condemnat. Reagrupament pretén agrupar, unir, d’una forma diferent. Però el seu paper també serà fonamental un cop assolida la independència. Caldrà el seu treball i la seva influència per treballar cap a una necessària regeneració democràtica.

6.615 lectures
Les oligarquies de l'Estat

Els oligarques són força coneguts: pertanyen a la casta de grans gestors, o empresaris, que han utilitzat dels recursos pressupostaris de l’Estat, o de les privatitzacions d’empreses públiques. Són qui més i millor han rendibilitzat la cessió de la propietat, o també la collita d’inversions en infraestructures, obra pública o concessions de l’Estat, una política que va endegar Aznar i el seu Govern des de 1996. La nòmina és bastant concisa: n’hi hauria prou en repassar el llistat de presidents o administradors d’una determinada banca, o de les ex empreses nacionals, o de les companyies constructores i adlàters en serveis públics i concessions.

6.565 lectures
Catalunya: Cooperació o confrontació

 Resulta difícil imaginar una actitud intransigent per part de l'Estat espanyol davant el fait accompli d'una Catalunya independent, ja que això tindria importants costos econòmics per a Espanya, i cap avantatge que no fos la (possible) satisfacció de castigar Catalunya i els seus ciutadans per haver triat un marc polític diferent de l'actual. Entre altres qüestions, cal suposar que una actitud hostil tancaria la porta a qualsevol negociació de bona fe sobre el repartiment del deute contret pel Regne d'Espanya.

6.292 lectures
Eugeni Casanova
Eugeni Casanova
Periodista

No els comptaven perquè Jordi Pujol, que reconeix que era 'espanyolista', cercava un encaix desesperat; perquè Pasqual Maragall va intentar tota mena de federalismes, perquè Carod-Rovira se'n fotia de l'independentisme 'exprés'. Tots tres havien fet de dic de contenció, tots tres van ser a la Via Catalana per la Independència. Ha pujat una nova generació que no ha viscut el franquisme, que no es creu la por, que s'expressa lliurement en català i que ha reprès el fil de la història.

6.342 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

L'Espanya política està massa esclerositzada per moure's.  I, per si fos poc, el café para todos  va clonar un grapat de petits madrids que no permetran que Catalunya se'ls espolsi del damunt. És lògic; sense els catalans, aquestes petites corts locals deixarien de tenir utilitat política i les autonomies acabarien oblidades en algun racó de la història. Tot està falcat.

6.830 lectures
Navarro i Sanchez Camacho conversant als passadissos del Parlament

El viratge de la setmana passada al Parlament, l'esceneta del vetllador entre l'exalcalde de Terrassa i la senyora Alicia, l'aposta del PSC per sumar al PP al seu pla de reforma federal de la Constitució, suposen una fugida cap enlloc. De totes maneres, i abans de predicar el federalisme entre la dreta, potser el PSC l'hauria assegurar en les pròpies files del PSOE. L'exministre i alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, per exemple, sembla necessitar un bon repàs.

6.310 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament