A la xarxa...

Jordi Graupera
Jordi Graupera

La seva candidatura depèn dels equilibris de la política catalana, molt precaris ara mateix. Sedó és un radical de la moderació, per entendre’ns. En altres paraules, la seva candidatura depèn més de la política catalana que de la política europea. I és de la seva activitat a Europa que et vull començar a parlar. Es pot resumir en tres idees: Salvador Sedó fa poques coses al Parlament, les poques que fa són per boicotejar el procés català i la seva prioritat és fer de representant de Duran a Estrasburg, no dels seus votants. 

7.178 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

El PSC ha dit que no ho veu clar; però els seus membres del sector crític no hi estan d’acord i diuen que potser no seguiran la consigna del partit a l’hora de votar aquest tema al Parlament. El senyor Duran ha dit que tampoc ho veu clar i que tot acabarà com el Mercat de Calaf. Tot seguit ha sortit un membre important de CDC dient que discrepen del que ha dit en Duran, però que no passa res.

6.044 lectures
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

Ara farà un any que Artur Mas , el president amb més coratge de la història postfranquista, va sortir escaldat d'unes eleccions que ell mateix va anticipar per donar resposta democràtica al clam d'independència del setembre del 2012. I felicitem-nos-en fills. El vam deixar amb el cul a l'aire. Però se n’està sortint prou bé. Ha estat capaç d'aguantar el cop electoral i els múltiples cops del partit de coalició, dels poders mediàtic, econòmic i polític espanyols. Mereix ser el primer president de la Catalunya independent.

5.975 lectures
Eleccions europees, eleccions referendàries

Les eleccions europees poden esdevenir, si així ho volen els partits polítics catalans, unes eleccions equivalents a un referèndum d'autodeterminaciò  del poble de Catalunya. El primer que cal fer evident és que són unes eleccions que van més enllà de les competències estatals i que, per tant, no poden ser anul·lades ni invalidades per l'Estat espanyol. Són unes eleccions on tots els partits catalans que hi participen poden fer una renúncia patriòtica al seu programa electoral europeu, sense cap trauma ni pels partits ni per als seus electors.

6.421 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

La pregunta és, si tenim l’OK del món , si tenim un poble català mobilitzat a tot drap, amb dos milions que surten a les carreteres del país. Amb tres milions de ciutadans, segons la darrera enquesta de l’AMI, disposats a votar per la independència, algú pensa que és de persona assenyada esperar més mesos dels estrictament necessaris per enllestir-ho tot plegat d’una vegada i, n’estic segur, per sempre?

5.670 lectures
Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Aquest 10 de novembre fa 22 anys de la mort de Montserrat Roig a qui voldria homenatjar des d’aquí. Permeteu-me fer una petita paràfrasi sobre un conegut text de Roig sobre el feminisme, en record de l’escriptora, tot demanant-li perdó per fer aquest exercici. Només substituint alguns substantius com “dona” per “català”, “home” per “espanyol” i “feminisme” per “catalanisme” obtenim un resultat plausible.

5.433 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Estem arribant a l'últim capítol de l'obra de terror que representa la LOMQE, més coneguda com a Llei Wert d'educació. Aquesta llei, qüestionada per gairebé tothom, a dins i a fora de Catalunya és un text que té com a base una concepció centralista, uniformadora i autoritària de l'Estat, que no suma i que pretén imposar totes les dèries més ràncies del PP.

6.604 lectures
Política de melic

Els partits no es poden permetre oblidar qui ha impulsat el debat  i qui els ha portat fins on són. Tampoc es poden permetre esquerdar la unitat. Ni la unitat interna de cadascuna de les forces, que han d’intentar preservar fins a l’extrem, ni la unitat que des de la societat s’ha mantingut malgrat les incerteses i les dificultats. De nou, el catalanisme civil, com ahir explicava aquest diari , es posa al davant per reclamar CiU i ERC que evitin el desgast electoral i treballin per una llista unitària a les eleccions europees.

6.625 lectures
Eugeni Casanova
Eugeni Casanova
Periodista

La súplica de Duran Lleida a Mariano Rajoy al congrés espanyol va revelar que la ruptura entre Convergència Democràtica i el president del comitè de govern d’Unió ja s’ha produït. Si no hi ha 'una resposta d’estat a les aspiracions de Catalunya es trobarà amb una declaració unilateral d’independència que ‘alguns’ faran al parlament', va dir.

6.292 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

La batalla sobre l’adhesió de la República de Catalunya a la Unió Europea està guanyada abans fins i tot de començar-la. De fet, la pregunta correcta és: hi haurà batalla? I la resposta és clara i contundent: No, no n’hi haurà. Així de rotund. Així de taxatiu. I els espanyols que diguin missa, que la diuen.

6.896 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament