A la xarxa...

Manuel Milian Mestre
Manuel Milian Mestre
Premi Pau de Tars 2012

Durant anys he tractat de persuadir els capdavanters del Partit Popular espanyol que entenguessin la realitat catalana en totes les seves dimensions. Durant anys he buscat un camí per traçar un pont entre el que Catalunya és –mantenint-se fidel a si mateixa- i el que els castellans haurien d’entendre. Durant molts anys, per sobre dels raonaments escrits i dels enteniments discrets al més alt nivell de la Generalitat i del Govern de Madrid, he de confessar que no me’n vaig sortir i que una i altra vegada em vaig estavellar contra un mur absurd d’incomprensió.

7.898 lectures
Josep Fontana
Josep Fontana
Historiador
(Barcelona, 11-03-2013)

Els nazis van començar apoderant-se del poder als länder  (els estats, equivalents a les nostres comunitats autònomes) amb una llei de coordinació dels länder  amb el Reich de 30 de març de 1933, i van procedir gradualment a controlar o eliminar totes les organitzacions que poguessin recolzar alguna forma de resistència.

7.963 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

"Mentre no permetem lluir la nostra pròpia llum, inconscientment, donem permís a d’altres persones per a fer el mateix. I a l’alliberar-nos de la nostra por, la nostra presència automàticament allibera als altres. No tingueu por”.

7.846 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

M’he pres la molèstia de llegir el darrer llibre del Sr. Morán, La decadencia de Cataluña contada por un charnego , destinat a convertir-se en el Kempis dels admiradors del partit dels Ciudadanos. De fet és tot el que fa referència a la identitat, el que rep, “rebuzno patriótico”, “el futuro de la lengua catalana, plenamente subvencionada...”; “¡qué sería de la ANC sin un adecuado engrase financiero”; “envuelto en la estelada”; “la gran batalla del ñigui-ñogui”; etc.

8.143 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

La comunitat internacional està encoratjant de totes totes la independència de Catalunya. Ho fa, naturalment, de forma diplomàtica. Que és com es fan les coses en aquest àmbit. Quan un diplomàtic no parla és que atorga.

8.444 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

No hi ha democràcia sense sufragi universal. No hi ha democràcia sense l’acceptació del resultat del sufragi universal garantit per les estructures polítiques.

7.785 lectures
El seny de Thomas Paine i la negació de la tercera via als Estats Units

El text de Paine conté afirmacions plenes seny: “L'autoritat de Gran Bretanya sobre aquest continent és una forma de govern que tard o d'hora ha de tenir fi. Com a pares, no ens fa cap gràcia saber que aquest govern no durarà prou per assegurar que puguem llegar alguna cosa a la posteritat. Dit de manera senzilla, com que estem contraent deutes de la propera generació, hem de fer la feina que ens pertoca, en cas contrari els estem utilitzant amb malícia.”

9.058 lectures
Jordi Graupera
Jordi Graupera

Et situo: si poguessis aturar en un carrer mitjà d’una ciutat mitjana a un català mitjà amb una formació mitjana i un accés mitjà a les notícies i li preguntessis: què redimonis està passant a Catalunya? La resposta seria, de mitjana, la mateixa: que estem veient si ens independitzem o no. No costa gaire d’entendre.

El crepuscle: Qui és Salvador Sedó?

9.227 lectures
Visca la unitat d’Espanya!

La unitat d’Espanya, la sagrada unitat d’Espanya que fins i tot va estar a punt de sacralitzar la Conferència Episcopal Espanyola, ja ha entrat –no sap ni com ni de quina manera, però ho ha fet amb força– dins de Reagrupament. Res més lluny, companys, només m’he permès una frivolitat per encetar una reflexió sobre l’ús d’Internet i la manipulació en aquesta mal anomenada societat de la informació.

8.246 lectures
La mentida com a estructura d’Estat

“Rajoy ordena al PP que eviti l’enfrontament amb Catalunya. Els populars arriben a la conclusió que els xocs nodreixen el sobiranisme. El PP evitarà les estridències”. Era un titular de La Vanguardia  del 2 d’octubre i es parlava d’una “nova estratègia de Rajoy amb Catalunya”. Ho havien constatat al llarg dels mesos i la Via Catalana va confirmar el fracàs. Les enquestes són, una darrere l’altra, inapel·lables. Les últimes donen més d’un 80 % a favor d’un referèndum i els sís tripliquen els nos. I el PP s’ensorra.

8.019 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament