A la xarxa...

Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Aquests dies passats de Nadal, el president del Círculo Ecuestre, Sr. Borja García-Nieto, va publicar un article interessant a La Vanguardia, amb el títol: "1714, buenos y malos catalanes?". Deixo de banda el nucli central de l'article per una altra ocasió. En canvi, voldria centrar-me, ara que som a punt de commemorar el 75è aniversari de la fi de la Guerra Civil, en la referència que el Sr. García-Nieto l'hi dedica.

8.601 lectures
Francesc Canosa
Francesc Canosa
Periodista

Què podem fer? Doncs convidar-lo a casa per Nadal. Com a bon fill de militar franquista , que va vetllar per la cohesió social i familiar espanyola, recordarà aquella campanya de la Dictadura: "Siente un pobre a su mesa ". Amb mitja cuixa de pollastre i un tros de torró el règim volia inundar de caritat cristiana tota Espanya: pobres franquejats a domicili.

8.368 lectures
Estelada a l'urna

El 2014 és l’hora de la feina política. Tenim una primera cita que és a les eleccions europees. Cal fer una candidatura unitària de tots els partits que vulguin fundar un nou Estat. No valen excuses. L’enemic, Espanya, sabem que és molt més poderós que nosaltres.

8.184 lectures
Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Estem decidits a tocar el pirandó d’aquest estat. No ens callaran la mui ni amb brívies. No ens faran bua ni canguis, encara que ens amenacin amb l’estaribel o el benguistanó. Ja n’hi ha prou de mutxeli. Estem plens de fronsaperibén. 

9.248 lectures
Foto de l'any és de la Via Catalana, segons 'The Wall Street Journal' / Autor: Raymond Roig

Que quedi clar que el poble de Catalunya , pacíficament, amb consciència clara de les dificultats que se'ns presenten i que se'ns presentaran, conscients també, de l'escanyament de tot tipus al qual ens sotmetrà l'estat espanyol, encarem l'any 2014 amb realisme i amb una gran il·lusió. Reclamem la independència per poder formar part, amb veu pròpia, d'una Europa inspirada en els principis democràtics.

9.440 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Ja fa bastant de temps —com a mínim des de la sentència del Tribunal Constitucional, l’any 2010— que la base del catalanisme ha optat per l’emancipació nacional d’aquest país. Ha estat un decantament relativament ràpid.

9.455 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Aquest escrit no és un article d’opinió, sinó la traducció literal al català d’alguns paràgrafs del projecte de la “Ley de la Reforma de las Administraciones Públicas”, que implica la supressió total del poder polític i legislatiu català.

8.907 lectures
David Pérez
David Pérez
Associat a Reagrupament

Admetent el petit triomf que suposa que molts catalans ja hagin desconnectat mentalment d’aquesta Espanya colgada de caspa en blanc i negre, constatem que el major mèrit és d’ella mateixa, la que ens empeny, entossudida, orgullosa i convençuda de l’atractiu de la seva caspa gansa.

7.903 lectures
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

La pregunta va posar en evidencia els nervis i la impotència dels presidents espanyol i del Consell Europeu que es van veure obligats a contestar preguntes a rodes de premsa amb arguments tan primaris com “no se puede”, “no quiero” o com que “sóc belga no m’agraden els separatismes”. “Olé tu” l’argument elaborat dels primers mandataris.

7.722 lectures
L'editorial del Financial Times d'aquest diumenge reclama a Rajoy que negociï la consulta amb els catalans

La setmana passada, els partits que representen gairebé dos terços del Parlament de Catalunya van convocar un referèndum sobre la independència, cosa que encamina Espanya cap a un conflicte constitucional de la màxima magnitud -just quan l'economia espanyola mostra signes de començar a sortir de la crisi. No tenia per què ser així. Els polítics d'ambdós costats d'aquest abisme creixent han d'esdevenir homes d'Estat per evitar que el que, d'arrel, és una qüestió política no pugui d'esdevenir un problema que amenaci l'Estat.

8.039 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament