A la xarxa...

El xoc dialèctic que vaig tenir amb Durao Barroso

El periodista d'El Mundo  destacat anualment en el Fòrum Econòmic Mundial, Carles Segovia, revela en la seva edició d'avui (02.02.2014 ) que, en una sessió que va tenir lloc el passat dia 23 de gener a Davos, hi va haver un xoc dialèctic entre el president de la Comissió Europea, el portuguès José Manuel Durao Barroso, i un servidor.

8.090 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Més que argumentar, González va amenaçar. També va advertir que hi ha el perill de despertar el nacionalisme espanyol -amb conseqüències suposadament tràgiques que no va definir- i, finalment, va desenterrar els 300 mil morts dels Balcans per advertir el Parlament de Catalunya de les conseqüències de depèn quines declaracions unilaterals...

7.476 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Aquest curs entrarà en vigor a l'Estat la Llei Wert, una llei que té com a objectiu acabar amb el nostre sistema educatiu, reduir, tant com sigui possible, la presència del català a les aules, suprimir els continguts curriculars que fan referència a la geografia, història, literatura i cultura nacional catalanes i retornar a l'escola autoritària que, en una societat digital i global com l'actual és garantia de fracàs per a molts.

9.131 lectures
Jordi Matas, a la dreta de la imatge, al costat de Miquel Reniu en un debat a la seu nacional de Reagrupament (12-12-2013) / Foto: Josep Lluís González

Històricament, la Unió Europea s'ha mostrat partidària d'acceptar les mobilitzacions democràtiques i pacífiques (com les manifestacions massives a Catalunya durant les dues darreres Diades), respectar els resultats de les urnes (com les eleccions catalanes de 2012, en què 107 dels 135 diputats es van presentar en candidatures favorables a la convocatòria d'una consulta), conèixer l'opinió dels ciutadans a través de consultes democràtiques.

11.306 lectures
Eugeni Casanova
Eugeni Casanova
Periodista

Seguidament l'ex-combatent, ferit i ofès, desenfundà la pistola que duia al cinto i li engegà un tret al front. La víctima restà sense vida abans i tot de caure, desmanegat, a la voravia. Ningú no sortí del bar, suposant que el cambrer ho hagués sentit. I el militar, no prou esbravat –i això sí que ho presenciaria a pocs metres d'ell i del cadàver– afegí a crits, vermell i colèric:

8.086 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

No sé com ens ho hem fet per menysvalorar una de les grans epopeies dels temps moderns: com un poble va ser capaç de resistir l’etnocidi. Els francesos, sense que la seva cultura estigués en perill, sense una guerra civil, amb una submissió humiliant a l’enemic alemany, han estat capaços de reinventar la historia de la seva resistència. Com és possible que nosaltres no?

8.710 lectures
2014: Ha arribat el moment que actors externs ajudin a conduir el procés català?

Si la part espanyola no es vol moure i si se segueixen bloquejant per raons tècniques, o simplement s’ignoren, totes les propostes procedents de Catalunya caldrà alguna mena d’implicació de terceres parts per tal de desfer el punt mort. Els bons oficis d’actors externs podrien ajudar realment Espanya a arribar al seu punt d’inflexió.

8.463 lectures
Puigcorbé a la Sisena Assemblea de Reagrupament

Votar és la via. El 9 de novembre, els catalans podrem exercir el nostre dret a escollir el nostre futur com a poble. I de la manera més pacífica i més democràtica que existeix: votant. Si l'Estat espanyol ens ho impedeix, quedarà retratat davant Europa i del món, perquè cap constitució està per sobre de la democràcia. No es pot ser demòcrata i estar en contra del dret a decidir d’un poble.

8.757 lectures
Trobats els milions de Borrell!

En un article publicat a El País el passat dia 20 de Gener , Josep Borrell i Joan Llorach Mariné conviden els lectors que els expliquin on són els 16.000 milions d'euros de les balances fiscals catalanes.

9.744 lectures
Pere Cardús
Pere Cardús
Periodista

El PSC ja ha decidit. Serà a la trinxera del PP i Ciutadans contra la voluntat sobirana de Catalunya. Navarro no vol cap referèndum. Iceta no vol dret de decidir. Lucena no vol sobirania catalana. Sí que volen continuar controlant el partit i apartaran del camí tothom qui els faci nosa. L'estratègia és aquesta: replegament. Tàctica d'autoprotecció i defensa davant l'amenaça. Més val pocs que no pas mal avinguts.

8.309 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament