A la xarxa...

Albert Pont, president del Centre Català de Negocis i autor del llibre “Delenda est Hispania”

Les eleccions europees s’acosten perillosament sense que els nostres representants hagin pres consciència de la seva importància. No són unes eleccions normals i corrents. Ens hi juguem la unitat de Catalunya. La manca d’acord entre els partits polítics catalans per presentar una candidatura unitària ens fa perdre una oportunitat d’or.

9.467 lectures
Flatulències

És ben coneguda aquella síndrome que afecta una gran majoria de catalans que van a Madrid a fer alguna gestió oficial i que consisteix a fer tot el possible per agradar i fins i tot per pensar que, amb les seves declaracions i/o actuacions, seran considerats una gent fenomenal. Allò tan anticatalà, que ve a ser: “Eres un tío cojonudo... no pareces catalán”, volen que els sigui aplicat, després del seu pas per la capital. 

11.668 lectures
«Angor patriae»

Però ara no cal mirar enrere per trobar grans fets històrics. Els fets d’aquests dies són ben densos i intensos. Vivim un moment crucial de la història de Catalunya. Hi ha una pila de coses, d’institucions i d’homes que es troben a l’acabament. Es clou tot un període de catalanisme. Cau la Generalitat amb la seva mitja autonomia inicial, que ha estat reduïda a poc menys que res d’ençà que el govern de la República s’instal·là a Barcelona. I tornem a un període —potser molt llarg, potser molt curt— d’accentuat unitarisme espanyol...

9.248 lectures
Pere Cardús
Pere Cardús
Periodista

La situació és alarmant: el CIS ha fet unes enquestes específiques sobre la intenció de vot i el resultat revela que no era cert que el 'procés' fos una dèria del president Mas --ostatge de l'independentista Junqueras--, perquè la majoria del sí-sí és cada vegada més àmplia i més estable.

8.188 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Mai cap català amb alguns estudis solvents no ha tingut Madrid com a referent, sinó París, Londres, Berlín o Nova York. Com algú podria estar interessat en el món retrògrad i decimonònic espanyol? El camí cap a la llibertat passa per recuperar aquells temps, connectar amb la tradició esmicolada, que ens porta, rejovenit i airejat, a seguir la cadena del modernisme i el noucentisme i, per tant a una nova explosió de creativitat i excel·lència.

8.965 lectures
Lluís de Yzaguirre
Lluís de Yzaguirre

Vaig proposar el concepte d'endofòbia el 2003 en un escrit que ha romàs en els cenacles acadèmics. Potser és l'hora de compartir-lo amb la generalitat dels humans. Es tracta d'un concepte complementari del de xenofòbia. Partint de la idea que el xenòfob rebutja la persona diferent excloent-la de la seva comunitat, l'endòfob rebutja el dret de ser diferent d'una persona que reconeix com a membre del seu món

8.866 lectures
Obsolescència

Malgrat l'esclat del cas Mercuri,  i de la imputació d'una figura clau com Daniel Fernández, i del cansament d'alcaldes o alcaldesses que han renunciat a la reelecció per mostrar el seu rebuig contra aquesta manera de fer política -que també podríem anomenar estil Camarga -, malgrat tot, la cúpula ha preferit dedicar-se a castigar indisciplines catalanistes. Cadascú té les seves prioritats. Però, per favor, que no segueixin presentant el PSC com a víctima de l'"esquinç" provocat per la deriva independentista. És víctima de la qualitat dels seus dirigents.

7.806 lectures
Wenceslao González Oliveros

Fórmula expeditiva, totalitària, d'assegurar el castellà com a llengua única.

8.537 lectures
Jordi Graupera
Jordi Graupera

Pel que fa a Sedó, també el veurem passejant el crepuscle autonomista pels mitjans catalans, maldant per fer-se un lloc en les properes eleccions. Potser el seu discurs començarà a virar, el veuràs més a prop de la gent d’Unió, i ja no se li escaparà allò que em va dir en una tertúlia de Rac1: ‘L’Estat propi que defensem no té perquè ser un Estat independent’.

8.452 lectures
Francesc Canosa
Francesc Canosa
Periodista

34 anys després ha vingut la presidenta andalusa, Susana Díaz, per dir… el mateix. Bé, si fem anar el traductor de subconscients, Díaz ha volgut dir: “Vosaltres, andalusos que vau venir a Catalunya, no sou res, continuareu sense ser res i nosaltres ja us direm qui sou i què heu de fer.” És com dir-te pària, escòria o deixalla.

7.520 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament