A la xarxa...

La il·lustració a l'Ajuntament de Vic...

"La il·lustració a l'ajuntament". Així ha representat un mitjà de comunicació l'anunci de que Imma Bellfont  encapçala la candidatura de Reagrupament per les municipals de Vic.

25.177 lectures
Joan Carretero
Joan Carretero
ExPresident de Reagrupament

És un fet provat que, a partir de l'onze de setembre del 2012 , el president Mas s'ha posat al davant del poble de Catalunya per a liderar el camí cap a l'anomenat "dret a decidir". Penso, sense cap mena de dubte, que tot allò que afebleixi el MH president de la Generalitat, desgasta el procés cap al referèndum d'autodeterminació del poble de Catalunya. 

8.006 lectures
Autor: MorBCN https://flic.kr/p/6zHmCY

Un dels errors en el que es podria caure, potser el més greu, en el desenvolupament del procés cap a la independència que estem portant a terme, és el de l’arrenglerament amb alguna de les dues Espanyes. La història ens ensenya que quan s’ha caigut en aquest error, ens ha anat maldades. Ni l’Espanya blava, ni l’Espanya roja (és un dir), ens són favorables.

7.186 lectures
Guerres de la secessió espanyola (article de "The Economist")

Una conferència a Barcelona el 24 d'abril va atreure tant el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, com el president de Catalunya, Artur Mas. Però tots dos es van evitar, un altre exemple de com està fallant Espanya per afrontar un dels seus problemes més espinosos: el futur d'aquesta regió de 7 milions de persones en què el suport a la independència creix.

7.213 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Un dels articles que més tristesa m’han produït darrerament és el que va publicar aquesta setmana Javier Pérez Andújar a 'El País' amb el títol “Ser español es de pobres ”. Tristesa perquè admiro Pérez Andújar com a periodista i escriptor i també perquè vaig coincidir amb ell i amb Emili Manzano al seu programa un parell de vegades, un dels millors emesos mai a la televisió de Catalunya. 

7.350 lectures
'Mozos'

És una d’aquelles certeses de sobretaula que tanmateix no depassen gairebé mai l’àmbit privat: els mossos ens parlen en castellà. Quan hi ha alguna feta com la protesta d’abans d’ahir al cant del famós cuplet o com la de fa dos anys d’atendre el ciutadà en castellà, els diaris digitals s’omplen de comentaris a favor i en contra (inclosos els de mossos com cal demanant que no criminalitzem tot el col·lectiu) però no n’acabem traient mai l’aigua clara.

7.176 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Vostès han apostat per l'estratègia de la por. En Margallo ens envia a l'espai sideral i en Rajoy a l'illa de Robinson Crusoe, una metàfora molt mal triada, per cert. S'haurà de llegir el llibre. Ens diuen que si fóssim independents seríem més pobres que les rates pels segles dels segles... És curiós, sempre que sento que ens cauran totes aquestes plagues em recordo del cardenal Rouco Varela. Per què deu ser? Ara han canviat el foc etern de l'infern per les galàxies. Com a mínim, estarem més fresquets!

8.892 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Què és del que ve a parlar la senyora vicepresidenta? Del menyspreu tradicional del seu govern al llibre en català? De l'atac a la llengua a les Illes i València? De la Biblioteca digital espanyola, on no hi haurà ni un títol en català? o de l'intent, gens equívoc, d'esquerdar l'escola catalana amb la llei Wert?

9.407 lectures
Reunió del Consell Assessor per a la Transició Nacional

L’informe núm. 6 del Consell Assessor per a la Transició Nacional que s’ha fet públic recentment, com no podia ser d’una altra manera, ha suscitat un intens debat. D’antuvi avanço que una servidora l’aplaudeix efusivament, atès que el seu contingut és una demostració escrita de pura lògica o, si voleu, més nostradament, de seny o sentit comú. 

9.173 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Dimarts, al Congrés dels Diputats espanyol, 299 diputats van demostrar que tenen por a la democràcia. Concretament, que tenen por a que el poble s’expressi a les urnes. Realment seguir el debat parlamentari va ser una collonada. 

9.356 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament