A la xarxa...

Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

La collita d'insults dels darrers dies ha estat abundant i generosa: som un "virus mortal" (Núria Amat), "insensats" (Pedro Sánchez), "primitius" (Francesc de Carreras), "pitjors que els bascos" (Rosa Díez) i ja no esmento els habituals nazis, etcètera. Però el Sr. Gregorio Morán afegia un nou insult a aquest bé de Déu: "racistes", en un article publicat a La Vanguardia, titulat "Hay que frenar la estupidez". 

7.330 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Si els representants polítics opten per la desobediència i la ruptura amb l'ordenament jurídic espanyol, han de tenir un mandat popular clar, expressat a través del vot, que així ho indiqui. Ara no existeix, però es pot obtenir amb unes eleccions autonòmiques plebiscitàries convocades pel president de la Generalitat.

7.536 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"Espanya no es pot permetre el luxe d'obrir el camí als referèndums com vostès els coneixen a Suïssa", intentava explicar, esforçadament, José Luis Rodríguez Zapatero en una entrevista a Le Temps  d'aquest mes de gener. "Si es votés com a Suïssa, Espanya cauria en la desagregació!" insistia l'expresident espanyol davant la perplexitat dels periodistes. Dit d'una altra manera, una dosi més gran de democràcia deixaria al descobert que l'independentisme és majoritari a Catalunya.

6.073 lectures
Què va perdre Catalunya el 1714?

Les Constitucions catalanes emparaven beneficis socials col·lectius en els àmbits de la guerra, la fiscalitat, l'economia, la justícia i la llibertat, més enllà dels quals gaudien els privilegiats. Una dada a tenir en compte per entendre la resistència popular de 1714 a favor d'unes llibertats gens etèries.

7.008 lectures
Anem per bon camí; no ho espatllem

Una manifestació que tothom qualifica d’històrica. Unes actituds i comportaments modèlics extraordinaris que han donat la volta al món, han certificat, dues coses: Que som una Nació i que tot el que ens proposem fer es vol fer democràticament, legalment i pacíficament.

6.730 lectures
Jo sí que vull parlar del 9N

S’ha estès una epidèmia entre els partits que donen suport a la consulta del 9N, que presenta un símptoma ben curiós per tractar-se de forces polítiques: després del 9N ho hi ha res, no es pot parlar de res. Mira, al 9N s’acaba el món!

8.931 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

La política no es pot desconnectar mai de la realitat. I Madrid ha anat massa lluny negant, una vegada i una altra, l'existència de Catalunya, a més d'autoatorgar-se la capacitat de vetos mundials i fàtues eternes. Demà, Barcelona tornarà a desmentir Espanya, en espera del 18-S escocès i el 9-N català. 

50.149 lectures
Alfons Jorro
Alfons Jorro
Associat a Reagrupament

Aquesta és la proposta. Per al cas (molt probable) que el “Gobierno de España” (com sempre) alliçoni el Tribunal Constitucional per prohibir totes les propostes democràtiques que vinguin de Catalunya:

7.627 lectures
L'hora greu

Fa 300 anys que esperem aquest dia. Una llarga i estranya revolució, la nostra, que arrenca de la “Zona Zero”, Barcelona, el Born, a migdia del dia 11 de setembre de 1714, i que va necessitar renéixer amb la Renaixença i modernitzar-se amb el modernisme i ordenar-se amb el noucentisme i viure un 14 d'abril amb un aire dolç i pur de primavera i patir la guerra del desastre nacional i resistir una de les pitjors dictadures etnocides que han existit, el feixisme franquista, i encara haver d'esperar, pacient, una llarga travessa dins la gàbia de la Constitució espanyola. 

6.864 lectures
L'Institut Cervantes, com a exemple

Lleis, decrets, escanyament econòmic, amb l'excusa de la crisi, manifestacions humiliants de tots els membres del govern cap als nostres representants polítics, filtracions als diaris amb tota la intencionalitat política per fer mal, compareixença de diversos ministres amb aquell aire de perdonavides encapçalats per la vicepresidenta del govern i l'ínclita senyora Cospedal, voluntat explícita de «españolizarnos»... I tot això ho han fet obviant i minimitzant tot el fangar que els envolta. Bárcenas, Fabra, els sobres amb diner negre que van amunt i avall. D'això, res!

7.033 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament