A la xarxa...

Xavier Roig
Xavier Roig

Ja fa més de dos anys que, per fer-ho ras i curt, l’independentisme ha sortit de l’armari. Han estat anys durs de crítiques externes i també internes –ja se sap que els botiflers no gasten embuts-. Des de Madrid ens les han dites de tots colors: insolidaris, feixistes, nazis, tanoques, innocents,... 

5.665 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Els primers balanços dels presidents i dels governs democràtics se solen fer als 100 dies de mandat. Franklin D. Roosevelt va iniciar aquesta tradició quan, després d'aconseguir la presidència al març del 1933, va voler demostrar la capacitat que tenia per canviar el panorama polític, econòmic i social dels Estats Units en aquest breu període de temps en què una nova legitimitat electoral genera més poder i influència.

5.761 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Com era de preveure, un referèndum no s’ha pogut celebrar. Com era de preveure, el mandat d’organitzar-ho d’un Parlament democràtic no s’ha respectat per part de l’Estat espanyol. Ara hem d’obtenir un mandat del Parlament democràtic per a declarar la voluntat de ser un nació en el món occidental.

6.088 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Vam començar junts, hem arribat fins aquí junts i ho hem d’acabar junts. Fora de l’acord nacional no hi ha vida. I ho afirmo després d’haver combatut els pactes de CiU amb el PP, i els d’ERC amb el PSC del Tripartit. La unitat dels catalans que volen la independència és la clau de volta d’aquest procés.

5.915 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Els manuals de ciència política diuen que la història de la desobediència civil té el seu origen quan un ciutadà de Massachusetts, Henry David Thoreau, es va negar a pagar els seus impostos perquè s’oposava a l’esclavitud legal i habitual en el seu país i també perquè  s’oposava a la guerra amb Mèxic. 

6.291 lectures
Jordi Matas
Jordi Matas
Catedràtic de Ciència Política de la UB

Dimarts passat el president Artur Mas va exposar el seu full de ruta per al post 9-N, i demà Oriol Junqueras també solemnitzarà la seva proposta independentista al Palau de Congressos de Catalunya. En una setmana tots dos polítics han volgut formalitzar la ratificació del seu lideratge particular: Mas com a líder de Catalunya i Junqueras com a líder de l'independentisme català.

6.862 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Segons el pensament estratègic, tan important com guanyar batalles, és saber-ne explotar els seus efectes posteriors. És a dir, no només cal derrotar l'enemic físicament, sinó també políticament, per obtenir el que realment es vol. Això és el que no han entès mai els espanyols. I per això la història els ha anat com els ha anat.

5.677 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Al llarg dels últims anys, uns dos milions de persones han compartit tota mena de mobilitzacions, amb lemes conjunts i a través de les mateixes entitats socials.

6.131 lectures
Els 10 "No és normal" d'Artur Mas
  1. 1. No és normal que en un país surtin cada any un milió i mig de persones pel cap baix a manifestar-se;
  2. 2. no és normal que en un país un procés participatiu fet en condicions precàries aplegui dos milions tres-centes cinquanta-mil persones a les urnes;
  3. 3. no és normal que un país que ha votat un Estatut en referèndum vegi com un àrbitre parcial el retalla injustament;
7.810 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Cito l'episodi històric de Fuenteovejuna  perquè, estic segura que el president del govern espanyol el té ben present en la seva memòria com un dels moments àlgids de la història d'Espanya. Tot un poble contra la injustícia d'uns pocs, tot un poble afrontant junts  la responsabilitat col·lectiva.

6.980 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament