A la xarxa...

Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

Sembla lògic pensar que la vida d'una nació depèn de com i en quina magnitud la defensen els seus ciutadans. Si ho haguéssim fet millor seriem un estat-nació consolidat de la vella Europa però encara podríem haver-ho fet pitjor i ja no hi seriem.

5.855 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"En aquestes properes setmanes caldrà prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc", deia ahir Artur Mas en el missatge de Cap d'Any. Aquesta és la clau. Cal arriscar i cal fer-ho ara perquè, en cas contrari, Catalunya tendirà a desaparèixer de l'agenda internacional.

5.825 lectures
Xavier Roig
Xavier Roig

És cert que Podemos va obtenir diputats al Parlament Europeu. Vull dir que es tracta d’un partit que ha passat per una determinada forma d’urnes. Però no entenc per què aquí l’anomenen “Podem”, fins i tot quan es tracta d’aquest partit fora de Catalunya, com ara Euskadi.

6.783 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

La Catalunya del post 9-N està assistint a un seguit d'esdeveniments que cal analitzar-los amb molta atenció. Abans de fer-ho, però, cal partir de la base que la consulta va ser un èxit absolut, sobretot amb un impacte internacional que, naturalment, s´ha intentat minimitzar des de posicions espanyolistes.

6.037 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Ara no recordo exactament qui ho va dir, però era quelcom així: “el més perillós del món és un idiota, bàsicament perquè són molts i voten i poden donar el poder als que governen”. Aquesta “idiotització” és comuna en tota la Humanitat, però en la nostra entranyable Mediterrània té manifestacions particulars.

5.477 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Quan un poble assumeix el repte d'esdevenir sobirà mitjançant un procediment genuïnament democràtic, és impossible del tot d'evitar-ho. Fins i tot diria que si hi ha la temptació de recórrer a mesures autoritàries, tampoc se'n sortirà. Tard o d'hora el repte tornarà a plantejar-se.

6.022 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Tots aquells que hem participat en les últimes i magnífiques manifestacions convocades per l' Assemblea Nacional Catalana hem pogut comprovar que els desitjos mes compartits i els eslògans més corejats  han estat independència i unitat.

5.246 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

La Historia mai no es repeteix però s’imita molt bé. Hi ha paral•lelismes com el cas de la Restauració i el de la Transició, dos règims parlamentaris de la història recent de l’Estat espanyol que acaben ofegats en un mar de corrupció.

5.520 lectures
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

Ha quedat demostrat, a ulls del món, que la demanda d'independència té el suport actiu d'una part molt important dels catalans. Fins i tot una consulta sense cap valor legal ha estat capaç de generar una participació superior als dos milions de ciutadans, sempre amb una actitud pacífica que ha estat àmpliament difosa pels mitjans de comunicació internacionals.

6.794 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

M’ho deia ahir un amic botiguer que regenta un negoci de fa molt temps al centre de la meva ciutat. Un negoci on una part important de la clientela són gent diem d’edat avançada. La seva observació segurament no és científica, encara que pot tenir quelcom d’empírica o simplement sigui subjectiva.

5.585 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament