A la xarxa...

Desobediència?

No podem esperar l’exercici d’un dret no reconegut sense una lluita prèvia. No existeix cap dret natural aliè a la història, a les guerres i a la lluita social. Cap poble, i tampoc el català, ha vist reconegut cap dels seus drets sense conflicte. El poder de l’Estat espanyol sobre la nació catalana és el fruit de segles d’història i de lluites i no es modificarà per la simple invocació d’uns drets perduts.

La política ha estat sempre una relació entre forces i per més que les actituds democràtiques i la concepció moderna dels drets humans atorguin una major representativitat ciutadana i una actitud més permeable de les institucions de poder, tots els elements que conformen una societat com l’economia, la fiscalitat, el dret o les institucions estan sotmeses a una correlació de forces i interessos.

La voluntat d’independència de Catalunya xoca frontalment amb la concepció patrimonial de l’Estat per part de les elits governants, concebudes per si mateixes com un cos tancat, de tradició econòmica extractiva, clientelar i posseïdora tradicional del poder.

Davant d’això la reacció dels aparells de l’Estat (espanyol) no poden ser sinó els observats: negació de drets (nacionals, lingüístics, històrics i fins i tot econòmics i socials), judicialització de les reivindicacions (processament de representants polítics, anul·lació de lleis i persecució administrativa) i amenaça de represàlies (boicots econòmics, expulsió d’institucions internacionals i mal tracte pressupostari i en infraestructures).

286 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

En una societat que del valor del pacte i la negociació s'ha fet escarni dels catalans, dels jueus i de molts altres pobles, confonen la seva voluntat de pacte i diàleg amb un signe de debilitat, és una societat abocada al conflicte intern permanent i, en aquest moment, a les eleccions de juny. 

191 lectures
David Vinyals
David Vinyals
Associat a Reagrupament

Tots els líders polítics independentistes diuen que sí. Tant és així que van signar una declaració d’inici de ruptura amb Espanya. En canvi, han renunciat a proclamar la independència aquesta legislatura

313 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

L'aparició del manifest Per un veritable procés de Normalització Lingüística a la Catalunya Independent , avalat per la signatura de filòlegs, lingüistes, docents, escriptors, traductors juristes i professionals d'àmbits afins, ha suscitat una veritable tempesta als mitjans de comunicació i en l'àmbit polític. 

326 lectures
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Una de les majors contribucions que Catalunya ha fet a la Història Universal fa tot just sis mesos que s'esdevingué, però hi ha gent que no se n'ha assabentat. Em refereixo a què per primera vegada en la història un poble, Catalunya, va derrotar democràticament, en un procés electoral, Espanya. 

322 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Si fem un símil entre la situació política que estem vivint a Catalunya i una obra de teatre podríem dir que, en aquest moment, estem desenvolupant el nus de l'acció, és a dir, estem al segon acte.

333 lectures
La Catalunya militar

Un dels reptes més engrescadors que està donant ja el procés independentista que estem vivint en aquests moments, i que ha tingut com a fites ja històriques, la declaració de sobirania del poble català (23 de gener del 2013), ....

504 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Em costa d’entendre com pot ser que encara hi hagi gent que es quedi sorpresa de que el govern espanyol utilitzi el Tribunal Constitucional per mirar de frenar l’autodenominat procés independentista. 

556 lectures
El camí està escrit

L’estat espanyol segueix convençut que el “desafío catalán ” el pot guanyar mitjançant la força. La història els ha fet així (quin gran fet diferencial!) i ho veiem dia si i dia també, amb l’actuació sistemàtica del govern en funcions de Madrid, que impugna totes i cadascuna de les actuacions tant del Govern com del Parlament.

619 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Després de les eleccions a l'estat espanyol, el panorama polític ha deixat com a conseqüència una Espanya ingovernable.

748 lectures

L'enquesta

Quin govern a Espanya seria més positiu per a Catalunya i pel procés?
 Un govern del PP amb majoria absoluta. Això fa créixer l'independentisme i accelera el procés
 Un govern d'esquerres que es plantegi el dret a decidir
 És indiferent
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
IX ASSEMBLEA NACIONAL DE REAGRUPAMENT
Banner-Assemblea-2016

Se celebrarà el proper dissabte, 7 de maig, de 10h. a 14h.

Lloc: Sala Mirador. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)