A la xarxa...

Guerres de la secessió espanyola (article de "The Economist")

Una conferència a Barcelona el 24 d'abril va atreure tant el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, com el president de Catalunya, Artur Mas. Però tots dos es van evitar, un altre exemple de com està fallant Espanya per afrontar un dels seus problemes més espinosos: el futur d'aquesta regió de 7 milions de persones en què el suport a la independència creix.

582 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Un dels articles que més tristesa m’han produït darrerament és el que va publicar aquesta setmana Javier Pérez Andújar a 'El País' amb el títol “Ser español es de pobres ”. Tristesa perquè admiro Pérez Andújar com a periodista i escriptor i també perquè vaig coincidir amb ell i amb Emili Manzano al seu programa un parell de vegades, un dels millors emesos mai a la televisió de Catalunya. 

651 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
'Mozos'

És una d’aquelles certeses de sobretaula que tanmateix no depassen gairebé mai l’àmbit privat: els mossos ens parlen en castellà. Quan hi ha alguna feta com la protesta d’abans d’ahir al cant del famós cuplet o com la de fa dos anys d’atendre el ciutadà en castellà, els diaris digitals s’omplen de comentaris a favor i en contra (inclosos els de mossos com cal demanant que no criminalitzem tot el col·lectiu) però no n’acabem traient mai l’aigua clara.

507 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Vostès han apostat per l'estratègia de la por. En Margallo ens envia a l'espai sideral i en Rajoy a l'illa de Robinson Crusoe, una metàfora molt mal triada, per cert. S'haurà de llegir el llibre. Ens diuen que si fóssim independents seríem més pobres que les rates pels segles dels segles... És curiós, sempre que sento que ens cauran totes aquestes plagues em recordo del cardenal Rouco Varela. Per què deu ser? Ara han canviat el foc etern de l'infern per les galàxies. Com a mínim, estarem més fresquets!

711 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Què és del que ve a parlar la senyora vicepresidenta? Del menyspreu tradicional del seu govern al llibre en català? De l'atac a la llengua a les Illes i València? De la Biblioteca digital espanyola, on no hi haurà ni un títol en català? o de l'intent, gens equívoc, d'esquerdar l'escola catalana amb la llei Wert?

763 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Reunió del Consell Assessor per a la Transició Nacional

L’informe núm. 6 del Consell Assessor per a la Transició Nacional que s’ha fet públic recentment, com no podia ser d’una altra manera, ha suscitat un intens debat. D’antuvi avanço que una servidora l’aplaudeix efusivament, atès que el seu contingut és una demostració escrita de pura lògica o, si voleu, més nostradament, de seny o sentit comú. 

764 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Dimarts, al Congrés dels Diputats espanyol, 299 diputats van demostrar que tenen por a la democràcia. Concretament, que tenen por a que el poble s’expressi a les urnes. Realment seguir el debat parlamentari va ser una collonada. 

882 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La sang del màrtir

L'emoció per l'afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, ben lluny de minvar, creix i s'estén a mesura que passen el dies. Creix i s'estén a Catalunya. Creix i s'estén a tot Espanya. Creix i s'estén a l'estranger. Com és possible, es pegunta la gent, que hagi estat sacrificat un home de cor i d'ideal que tenia les mans netes de sang...

877 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Francesc Alcázar
Francesc Alcázar
Associat a Reagrupament

Catalunya ha emprés un viatge cap a la seva plena sobirania nacional. Un procés on la societat civil s'ha involucrat i a on el President de la Generalitat ha agafat el lideratge per tal d'assolir aquesta fita. Reagrupament Independentista fa uns anys que treballa per a aconseguir la independència de Catalunya, des de la transversalitat i amb servei de país. 

892 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Una de les definicions més acceptades d'intel·ligència és "la capacitat de l'individu d'adaptar-se al medi". Anar en contra de la força majoritària només pot respondre a dues raons: per motius ètics i morals que impossibiliten acceptar un corrent majoritari i això significa vestir d'èpica i persistència la lluita; o bé per incapacitat d'acceptar la realitat en la qual haurem desenvolupar-nos.

853 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament